top of page

Tesla Türkiye'ye Geldi

Meraklılarının kendi imkanlarıyla Türkiye'ye getirdiği Tesla artık resmi olarak Türkiye pazarına giriş yaptı. Dün akşam Kanyon alışveriş merkezinde düzenlenen basın lansmanıyla Tesla, Berlinde üretilen Model Y'yi Türkiye'de satışa çıkardığını duyurdu.

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahip olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 4 Nisan 2023 tarihi itibariyle 10.000 Türk Lirası kapora karşılığında tesla.com üzerinden online sipariş almaya başladı. İlk teslimatın Mayıs ayında yapılacağı söylendi. Sadece Model Y ile Türkiye pazarına giriş yapan Tesla fiyat konusunda da oldukça rekabetçi olduğunu ortaya koymuş oldu ve herkesi şaşırttı.


C-SUV gövde tipine ve 3 versiyona sahip Model Y için fiyatlar şöyle;

Arkadan itişli ve 430 km menzile sahip versiyonu (Standard Range) 1 milyon 563 bin 246 TL ancak bu versiyon Berlin'de yeni üretilmeye başladığı için Mayıs'ta gelmeyecek.


Çift motorlu ve 533 km menzile sahip versiyonun (Long Range) satış fiyatı 1 milyon 634 bin 719 TL


Çift motorlu 514 km menzile sahip versiyonun (Performance) fiyatı ise 1 milyon 795 bin 523 TL oldu.


Tesla Model Y'yi yakından görmek ve incelemek isterseniz İstanbul Levent'te bulunan Kanyon AVM'yi ziyaret edebilirsiniz. Randevu alarak test sürüşü de yapabilirsiniz. Test sürüşü yapabilmek için 2 yıllık ehliyete sahip olmanız ve 21 yaşından büyük olmanız gerekiyor.

Otomobilin baz versiyonu Mayıs'ta gelmeyeceği için Mayıs ayı itibariyle teslim edilenler uzun menzilli ve performance versiyonları olacak. Satın alınan Model Y'ler Kanyon ve Akasya AVM'den teslim edilecek. Tesla'nın Merter'de bir servis açması bekleniyor.

Ayrıca bugün itibariyle Supercharger'lar da devreye girdi. Superchargerlar İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara'da bulunuyor. Bu istasyonları farklı marka elektrikli otomobillere sahip olanlar da kullanabiliyor. İstasyonlarda 1kWh şarj ücreti; Tesla modelleri için 6,9 ile 7,7 TL arasında diğer marka EV'ler için ise 8,6 TL olacak.


bottom of page